Fruitpannenkoekjes

Dit is eens iets anders: pannenkoekjes met fruit in het beslag verwerkt. Banaan en appel om het beslag te binden, dat kenden we al. Maar naast banaan kan je ook nog ander fruit toevoegen, zoals mango, aardbei, rode vruchten, of iets anders dat je lekker vind. Het originele recept van deze pannenkoekjes heb ik van Hungry Girl. Zij maakte ze met mango en aardbei, maar ik had geen mango in huis. Dus heb ik wat rode vruchten gepureerd, en het lukte prima!

fruitpannenkoekjes

Ingrediënten

50 g proteïnepoeder (natuur of met vanille- of vruchtensmaak)

1 koffielepel vanille-extract (tenzij je proteïnepoeder met vanillesmaak hebt gebruikt)

90 g zacht fruit naar keuze (ik gebruikte rode vruchten)

2 eieren

½ grote banaan

½ theelepel bakpoeder

een snuifje zout

een snuifje kaneel

olie om te bakken

Bereiding

Mix alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender.

Verwarm een kleine koekenpan en laat hier een kleine hoeveelheid olie in smelten. Verdeel met een bakkwastje.

Doe twee eetlepels van het beslag in de pan, en draai de pan rond om het beslag te verdelen. Probeer nog wat ruimte over te laten aan de randen, dit vergemakkelijkt het omdraaien.

Wacht ongeveer een minuut en probeer de randen rondomrond voorzichtig los te maken met een spatel tot je hem er helemaal kan onder schuiven. Draai met een vlotte beweging om. Voorzichtig, ze breken gemakkelijk.

Draai na een minuut opnieuw om. Herhaal dit tot beide kanten bruin genoeg zijn.

Werk zo je beslag op en serveer indien gewenst met extra fruit en yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *