Zoete aardappel in de oven – 2 manieren

Zoete aardappels zijn gezond, maar ze zijn ook hard. En dat maakt het moeilijk om ze te schillen, hetgeen voor velen misschien een reden kan zijn om ze niet te eten, wegens tijdgebrek, of gewoon omdat je geen zin hebt om jezelf te snijden. Goed nieuws! Voor deze gerechtjes mag je de schil er gewoon aan laten. Gewoon spoelen en flink proper wrijven. Minder werk en meer voedingsstoffen.

De frietjes kan je eten als bijgerecht of voor de tv in de plaats van chips. De zoete variant is een heerlijk tussendoortje.

Hartig

zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten voor 4 personen

2 grote zoete aardappels

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder

1 eetlepel uienpoeder

1 eetlepel knoflookpoeder

1 theelepel zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C°.

Spoel de aardappels en wrijf proper. Verwijder eventuele ogen. Snijd in frietjes.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Besprenkel met de olijfolie en roer goed om.

Meng de kruiden en verdeel over de frietjes. Roer nogmaals goed om.

Bak 30 – 35 min in de oven.

 

Zoet

zoete aardappel zoet

Ingrediënten voor 4 personen

2 grote zoete aardappels

2 eetlepels kokosolie

2 eetlepels esdoornsiroop

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels gehakte pecannoten

2 eetlepels gedroogde veenbessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C°.

Spoel de aardappels en wrijf proper. Verwijder eventuele ogen. Snijd in schijfjes.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel er de schijfjes over. Strooi er de veenbessen en de noten over.

Smelt de kokosolie. Roer er de esdoornsiroop en het citroensap onder.

Giet over de schijfjes en roer om.

Bak 30 – 35 min in de oven. Schep halverwege om. Door de suiker in de esdoornsiroop kan dit gemakkelijker verbranden, dus dek af met aluminiumfolie indien de schijfjes te donker beginnen kleuren.

Eet de zoete aardappelschijfjes terwijl ze warm zijn. De kokosolie zal anders beginnen stollen. Je kan dit altijd even terug opwarmen in de microgolfoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *