Smeuïge chocolate chip vierkantjes

Bij witte bonen denk je misschien automatisch aan de witte bonen in tomatensaus. Zelf laat ik die bij een Engels ontbijtbuffet altijd netjes liggen, want dat eet ik niet zo graag. Ook in Mexicaanse gerechten en minestronesoep zijn witte boontjes erg gegeerd. Maar ook in zoet gebak zijn ze verrassend lekker, en ze maken het gebak meteen heel wat voedzamer.

chocolate chip vierkantjes

Deze vierkantjes zijn lekker als tussendoortje, voor ‘s avonds bij tv., of eet ze samen met fruit en yoghurt als ontbijt (step aside, bonen in tomatensaus ^_~).

Chocolate chip vierkantjes1

Ingrediënten

500 g witte bonen in blik (uitgelekt)

70 g havermout

90 g kokosbloesemsuiker

70 g ongezoete appelmoes

3 eetlepels olie

1 koffielepel vanille extract

1 koffielepel bakpoeder

1 theelepel bicarbonaat

een snuifje zout

3 eetlepels pure chocoladedruppels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C°.

Spoel de witte bonen en laat uitlekken. Mix fijn in de blender. Schraap de randen bij indien nodig.

Voeg alle andere ingrediënten behalve de chocoladedruppels toe en mix fijn.

Roer er de chocoladedruppels onder en stort in een met bakpapier beklede bakvorm.

Bak 35-40 min of tot een prikker er proper uitkomt.

1 thought on “Smeuïge chocolate chip vierkantjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *