Kersenclafoutis

Vroeger heb ik vele soorten taart en cake gemaakt, maar het recept voor clafoutis heb ik nooit uitgeprobeerd. Ik denk dat de naam me toen een beetje te exotisch klonk, en ik ervan uitging dat het zeker supermoeilijk zou zijn en zou mislukken. Ik weet dus niet hoe een clafoutis smaakt, en wat erin zit.

Maar een hele tijd geleden kwam ik een recept tegen voor clafoutis op basis van amandelmeel. De suiker heb ik vervangen door esdoornsiroop of kokosbloesemsuiker, waardoor het met toch wel vrij voedzaam lijkt. Gecombineerd met fruit denk ik dat dit onder de noemer ‘verantwoorde tussendoortjes’ valt 🙂 In de plaats van kersen kan je uiteraard ander fruit naar keuze gebruiken. Lekker met Griekse yoghurt.

kersenclafoutis

kersenclafoutis1

Ingrediënten voor 6 personen

125 g amandelmeel

3 eieren

75 g kokosbloesemsuiker of esdoornsiroop

250 ml amandelmelk (of andere melk)

250 g ontpitte kersen, vers, diepvries of bokaal

1 potje Griekse yoghurt, esdoornsiroop en kaneel om te serveren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C°.

Meng het amandelmeel, de eieren, de suiker of siroop en de melk goed door elkaar tot een glad beslag.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel hier de kersen over en giet het beslag erop.

Bak 25-30 minuten of tot een prikker er proper uitkomt.

Meng de Griekse yoghurt met een likje esdoornsiroop en een snuifje kaneel. Serveer dit bij de clafoutis, indien gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *