Appel-quinoakoekjes

Een tijdje geleden maakte ik een zoete ontbijtovenschotel met quinoa en appel. Deze koekjes hebben voor een groot deel dezelfde ingrediënten, maar aangezien ze in koekjesvorm zijn, kunnen ze gemakkelijk uit het vuistje gegeten worden. Handig voor onderweg of in de brooddoos.

appel-quinoakoekjes

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes

120 g gekookte quinoa

90 g havermout

1 koffielepel kaneel

1 theelepel nootmuskaat

3 eetlepels kokosbloesemsuiker

1 kleine appel

2 eieren

een handjevol rozijnen

Griekse yoghurt of skyr

kaneel

honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C°.

Snij de appel in kleine stukjes. Schillen kan, maar hoeft niet.

Meng alle ingrediënten in een kom. Schep met 2 eetlepels hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Duw de hoopjes een beetje plat en bak in 15-20 min goudbruin. Serveer eventueel met yoghurt, gemengd met honing en kaneel, om te dippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *