Bananen Pancakes

Er bestaan heel wat gezonde alternatieven op pannenkoeken. Ook hier op de blog heb ik al verschillende ideetjes gedeeld, zoals pompoenpancakes, pinda-chocoladepancakes of boekweitpannenkoekjes. Allemaal erg lekker. Maar laten we toch ook de klassieke bananenpancakes niet vergeten. Deze pancakes bevatten alleen maar gezonde ingrediënten, dus je kan er van genieten zonder schuldgevoel. Heerlijk voor in het weekend, of gewoon, als je er zin in hebt.

bananen pancakes
Heerlijk malse pancakes, lekker met pure chocolade en amandel.

Ingrediënten voor ongeveer 10 pancakes

135 g havermout

1 koffielepel bakpoeder

1 koffielepel kaneel

1 koffielepel vanille extract

240 ml (plantaardige) melk

2 eieren

2 eetlepels olijfolie of gesmolten kokosolie

een snuifje zout

2 bananen

kokosolie om te bakken

Serveertip: pure chocolade en amandelschilfers

Bereiding

Doe de havermout, het bakpoeder, de kaneel, het vanille extract, de melk, de eieren, de olie en het snuifje zout in een blender.

Pel de bananen en breek in stukken. Voeg toe aan de blender en mix tot een glad beslag.

Verhit kokosolie in een kleine koekenpan met antikleeflaag. Als de olie heet is, doe dan 3 eetlepels beslag in de pan en draai rond om te verdelen.

Draai voorzichtig om als de randen beginnen te stollen. Bak langs beide kanten bruin en werk op die manier je beslag op.

Serveer met bijvoorbeeld gesmolten pure chocolade en licht geroosterde amandelschilfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *