Bananencake van de website ‘Doldwaas’

Dit receptje heb ik gevonden op de website ‘Doldwaas’. Mijn vader had het gedeeld via facebook, en vroeg zich af of dit lekker zou zijn. Het originele recept was zonder honing, vanille extract en zout, en ik moet zeggen, het was niet slecht. Maar echt lekker was het ook niet, zo zonder extra zoetmiddel. Maar ik wou het wel eens proberen. En het was de eerste keer dat een bananenbrood omhoogkwam in de oven, en ook omhoog blééf eens het uit de oven kwam. Succes! Daarom heb ik het opnieuw gemaakt mét honing, vanille extract en dat snuifje zout, en ik denk dat het wel eens mijn nieuwe favoriete recept voor bananenbrood zou kunnen worden!

Ingrediënten

4 bananen

160 ml olijfolie

200 g havermout

4 eieren

6 eetlepels honing, esdoornsiroop, agaversiroop of kokosbloesemsuiker

1 eetlepel vanille extract

1 eetlepel citroensap

snuifje zout

2 eetlepels bicarbonaat

2 eetlepels kaneel

handjevol rozijnen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C

Mix de havermout fijn tot havermeel.

Pel de bananen en breek in stukken. Mix in de blender, samen met het havermeel. Voeg ook de olijfolie, eieren, honing (of ander zoetmiddel), kaneel, het vanille extract, snuifje zout, citroensap en bicarbonaat toe. Mix tot een glad beslag en schraap de randen en hoeken bij indien nodig.

Voeg de rozijnen toe en roer onder het beslag.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede of siliconen bakvorm. Bak de cake gedurende 1 uur, of tot een prikker er proper uitkomt. Dek af met aluminiumfolie indien de bovenkant te donker begint te kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *