Recepten & co

spinazie

Superfood: spinazie

Groenten moeten we eten, en waarom dan eens niet spinazie? De voordelen van spinazie zijn heel talrijk. Mijn moeder zou zeggen: ‘De vitamientjes springen zó in je mond.’ En gelijk …

courgettemuffins met blauwe bessen

Courgettemuffins met blauwe bessen

We zouden per dag rond de 300 g groenten en fruit moeten eten. Deze muffins bevatten beiden, dus hiermee ben je al van ‘s ochtends vroeg goed bezig. Het moeilijkste …

kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Vroeger heb ik vele soorten taart en cake gemaakt, maar het recept voor clafoutis heb ik nooit uitgeprobeerd. Ik denk dat de naam me toen een beetje te exotisch klonk, …

hennepzaad

Superfood: hennepzaad

Hennepzaadjes komen van de hennepplant, en die is gekend als een van de meest duurzame plantsoorten ter wereld. Ze bevatten alle aminozuren die een menselijk lichaam nodig heeft, waardoor ze …

veenbessenkoekjes

Veenbessenkoekjes

Het is niet omdat Kerst al even achter ons ligt, dat we niet meer zouden mogen genieten van veenbessen. Samen met sinaasappel is dit een erg populaire en lekkere combinatie. …

brownie met rode biet

Valentijnbrownies met rode biet

Straks is het weer Valentijn. Zeg het dit jaar eens met rode bietjes. Niet in de vorm van een boeket, natuurlijk. Nee, wel verwerkt in een heerlijke brownie. De aardse …

seizoensgroenten

Seizoenseten in februari

Deze groenten- en fruitsoorten zijn deze maand in het seizoen, volgens de kalender van Velt. Groenten aardappel boerenkool groene selderij knolselderij paddenstoelen pastinaak pompoen prei raap rammenas rode biet rodekool …