Recepten & co

appel-quinoakoekjes

Appel-quinoakoekjes

Een tijdje geleden maakte ik een zoete ontbijtovenschotel met quinoa en appel. Deze koekjes hebben voor een groot deel dezelfde ingrediënten, maar aangezien ze in koekjesvorm zijn, kunnen ze gemakkelijk …

vegan kokos-banaankoekjes

Vegan kokos-banaankoekjes

Je vraagt je misschien af waarom ik zo vaak koekjes en cakejes maak. Heel simpel: ik eet heel graag koekjes en cakejes. En als dat gezond kan, heel graag! Als …

roze bloemkoolsoep

Roze bloemkoolsoep

In maart zijn de bloemkool en prei nog in het seizoen, dus maak eens deze fleurige bloemkoolsoep. Om al uit te kijken naar de lente. Je maakt ze roze door …

spinazie

Superfood: spinazie

Groenten moeten we eten, en waarom dan eens niet spinazie? De voordelen van spinazie zijn heel talrijk. Mijn moeder zou zeggen: ‘De vitamientjes springen zó in je mond.’ En gelijk …

courgettemuffins met blauwe bessen

Courgettemuffins met blauwe bessen

We zouden per dag rond de 300 g groenten en fruit moeten eten. Deze muffins bevatten beiden, dus hiermee ben je al van ‘s ochtends vroeg goed bezig. Het moeilijkste …

kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Vroeger heb ik vele soorten taart en cake gemaakt, maar het recept voor clafoutis heb ik nooit uitgeprobeerd. Ik denk dat de naam me toen een beetje te exotisch klonk, …

hennepzaad

Superfood: hennepzaad

Hennepzaadjes komen van de hennepplant, en die is gekend als een van de meest duurzame plantsoorten ter wereld. Ze bevatten alle aminozuren die een menselijk lichaam nodig heeft, waardoor ze …

veenbessenkoekjes

Veenbessenkoekjes

Het is niet omdat Kerst al even achter ons ligt, dat we niet meer zouden mogen genieten van veenbessen. Samen met sinaasappel is dit een erg populaire en lekkere combinatie. …