Boekweit met avocado en gerookte zalm

Bij warm weer horen koude gerechten. En liefst nog iets waar niet al te veel werk aan is ook. Deze frisse salade is perfect op voorhand te maken, en is nog lekker gezond ook. Ik heb hier nu boekweit gebruikt, maar uiteraard kan je dit vervangen door (bruine) rijst, konjac rijst of quinoa. En ja, avocado’s zijn niet bepaald ecologisch verantwoord, maar ze zitten wel boordevol goede dingen, net zoals boekweit trouwens. Dus: genieten van die avocado’s, maar met mate.

boekweit met zalm en avocado

Ingrediënten voor 4 personen

2 kopjes boekweit

200 g gerookte zalm in plakjes

2 avocado’s

furikake (naar keuze)

zeewierparels*

voor de dressing

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel vissaus

1 eetlepel limoensap

1 eetlepel esdoornsiroop

Bereiding

Kook de boekweit volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Voeg extra sojasaus, vissaus, limoensap en/of esdoornsiroop toe naar smaak. Zet opzij.

Verdeel de boekweit over 4 borden. Verdeel er de sneetjes zalm over.

Snij de avocado’s in twee en verwijder de pit en de schil. Snij in schijfjes en verdeel over de borden.

Werk af met furikake en zeewierparels. Serveer met de dressing.

*Zeewierparels kan je kopen in de Ikea. Ze zijn een goedkoop alternatief voor kaviaar, en zijn te verkrijgen in zwart of rood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *