Boekweitpannenkoekjes

De tijd dat je dik werd van pannenkoeken ligt gelukkig al even achter ons. Dan heb ik het natuurlijk niet over de tea-room pannenkoeken met poedersuiker, ijs en slagroom. Die zijn enkel goed voor een speciale traktatie, zoals een verjaardag, of moeder/vaderdag (of zo eens op vakantie ^_ ~). Maar in zelfgemaakte pannenkoeken kan je heel wat gezonde dingen kwijt. Zo zijn er havermout-bananenversies, proteïnenpannenkoekjes, of deze, met boekweitmeel. Boekweit is voor heel wat dingen goed, en pannenkoeken is een lekkere manier om het te eten. Een ontbijt om naar uit te kijken!

boekweitpannenkoekjes1

Ingrediënten voor +/- 10 pannenkoekjes

60 g volkoren boekweitmeel

60 g volkoren speltmeel

1 eetlepel kokosbloesemsuiker

300 ml karnemelk

2 eieren

1 koffielepel kaneel

1 theelepel vanille extract

2 eetlepels olijfolie + extra om te bakken

1 koffielepel bakpoeder

een snuifje zout

Griekse yoghurt, esdoornsiroop en fruit om te serveren

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de yoghurt en het fruit met een (staaf)mixer of in de keukenrobot.

Verhit een koekenpan met antikleeflaag van +/- 13 cm doorsnede. Verdeel met een bakkwastje een likje olie gelijkmatig over de bodem.

Giet ongeveer 3 eetlepels beslag in de pan en draai rond tot de bodem bedekt is. Verlaag je vuur naar middenhoog. Draai na een kleine minuut om met een spatel. Herhaal voor de andere kant tot beide kanten mooi bruin zijn.

Werk op die manier je beslag op. Serveer met de yoghurt, esdoornsiroop en fruit naar keuze. Overschot kan in de diepvries.

boekweitpannenkoekjes2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *