Chocolade mug cake

‘Mug cakes’, of eenpersoonscakejes in een mok, zijn nog een tijdje een hype geweest. Nu is die hype weer even gaan liggen, maar dat neemt niet weg dat een mug cake een snelle en gemakkelijke oplossing is voor als je plots zin krijgt in gebak. Meer nog, met een ei en een banaan als hoofdingrediënten zou men dit – samen met wat yoghurt – zelfs een volwaardig ontbijt kunnen noemen. Win-win! Oh, en je keuken ruikt al van ‘s ochtends vroeg naar gebak. Is er een betere manier om je dag te starten? Ik dacht het niet!

Gebruik voor deze bereiding een mok die groot genoeg is. Zoals je kan zien op de foto komt het beslag tijdens het bakken omhoog. Als je mok niet groot genoeg is, loopt het beslag over de randen.

Een heerlijk mals cakeje voor 1 persoon.

chocolade mug cake

Ingrediënten voor 1 mug cake

1 rijpe banaan

1 ei

2-3 koffielepels ongezoet cacaopoeder

een snuifje kaneel

Bereiding

Pel de banaan en plet met een vork, of pureer met de staafmixer.

Meng het ei, de cacaopoeder en de kaneel er goed onder.

Giet over in een mok geschikt voor de microgolf (geen gouden of zilveren versierinkjes).

Verwarm 1 minuut op vol vermogen. Als de cake er nog te vochtig uitziet, verwarm dan telkens 30 seconden, tot hij goed is.

Pas op: heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *