Chocolade-pinda pancakes

Dit heb ik onlangs van Greatist.com geplukt.

pinda pancakes

Greatist.com is een Amerikaanse website boordevol gezonde recepten en interessante artikels over zowel lichamelijke als mentale gezondheid. Deze leuke illustratie stond in één van hun nieuwsbrieven en toont heel eenvoudig hoe je heerlijke pinda pancakes maakt. Na een paar kleine aanpassingen om het recept nóg beter te maken (althans in my humble opinion), ben ik meteen aan de slag gegaan! Het resultaat was om van te smullen!

pinda pancakes2

Dit zijn Amerikaanse pancakes, dus kleiner en dikker dan onze pannenkoeken. Ze zijn heel populair in Amerika als ontbijt of brunch, en er bestaan reeds vele gezonde variaties op de originele pancakes, die gemaakt worden met gewone witte bloem, witte suiker en boter. Mits deze vervangen worden door havermout, zoet fruit of een onbewerkte suiker, en kokosolie, hou ik hier ook wel van als weekend-ontbijtje.

pinda pancakes3

Ik heb in dit recept als garnering banaan en amandelschilfers gebruikt, maar je kan uiteraard afwerken met wat je wil. Om het extra feestelijk te maken (voor een verjaardag, moederdag, vaderdag, Kerst…) zou je zelfs wat zwarte chocolade kunnen smelten en dit er over schenken.

Verder ben ik ook niet zo’n fan van het cups-systeem waar de Amerikanen altijd mee werken. Want…

Is dit een cup?

cup

Of is dit een cup?

cup1

Scheelt volgens mij toch een paar gram. Bovendien zit er ook een klein verschil tussen Amerikaanse cups en Britse, Australische en Europese cups. Scheelt opnieuw een paar gram. Dus zet ik alles liever eerst netjes om naar het metrische systeem. Want een gram is een gram.

Ingrediënten voor ongeveer 10 pancakes

70 g havermout

30 g pindapoeder

150 ml melk

2 eieren

1 eetlepel gesmolten kokosolie

1 eetlepel esdoornsiroop

1 theelepel bakpoeder

1 koffielepel kaneel

1 theelepel vanille extract

een snuifje zout

olie om te bakken

1 eetlepel zwarte chocoladedruppels

1 banaan

3 eetlepels amandelschilfers

esdoornsiroop om te serveren

Bereiding

Doe de eerste 10 ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Roer er met een lepel de chocoladedruppels onder.

Verhit een anti-kleefpan en vet lichtjes in met olie.

Doe 3 eetlepels in de pan en draai rond tot een cirkel.

Wacht tot de randen vast worden en er gaatjes beginnen verschijnen. Draai de pancake om en laat nog 1 à 2 minuten bakken aan de andere kant.

Herhaal tot het beslag op is.

Bak de amandelschilfers in een hete pan zonder olie. Schud regelmatig op. Blijf hierbij, amandelschilfers verbranden snel.

Pel de banaan en snijd in schijfjes.

Leg 3 à 4 pancakes op elkaar en garneer met bananenschijfjes, amandelschilfers en esdoornsiroop.

pinda pancakes4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *