Citroen-honing dango

Smaakt naar snoep, zonder al de troep (ja, zelf gevonden XD). Want soms heb je toch gewoon zin in iets snoep-achtig? Wel, met deze dango krijg je het gevoel dat je snoep aan het eten bent, terwijl je toch min of meer goed bezig bent. Min of meer, want honing blijft een vorm van suiker, maar dan wel suiker waar ook nog heel wat voedingsstoffen in zitten. En hé, we mogen toch nog wel ièts hebben, toch? Eet deze balletjes warm uit de oven, dan zijn ze lekker zacht.

citroen-honing dango1

Ingrediënten voor ongeveer 15 dango’s

75 g zijden tofoe (zachte tofoe)

1 eetlepel maïszetmeel

sap en rasp van 1 gewassen citroen

3 eetlepels honing

1 koffielepel kaneel

120 g rijstmeel

1 theelepel vanille extract

olie om te bakken

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de olie in een kom. Gebruik een lepel of je handen. Als het te nat is, voeg extra rijstmeel toe. Als het te droog is, voeg extra citroensap of water toe. Het deeg is goed als je een stukje tussen je vingers knijpt en het aanvoelt als een oorlel.

Rol tot balletjes iets kleiner dan een pingpong bal.

Breng een grote pan water aan de kook. Zet een kom met koud water klaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

Laat de balletjes in het water vallen en wacht tot ze boven komen drijven. Schep na 3 minuten de balletjes uit het water met een schuimspaan en dompel ze in de kom met het koude water.

Leg de balletjes op een propere handdoek of een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Indien je balletjes wil bewaren voor later, hou die dan nu apart.

Schik de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk lichtjes met olie. Bak 10 minuten in de oven, maar hou ze in het oog, zodat de bovenkant niet verbrand.

Serveer warm.

Ongebakken balletjes kan je tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Bak in de oven op dezelfde manier.

citroen-honing dango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *