Courgette-havermout koekjes

De eerste schooldag kan lastig zijn, niet alleen voor de kindjes, maar ook voor de ouders. Verwen je kroost daarom met deze lekkere, maar gezonde courgette-havermout koekjes. En aangezien het voor de mama’s en papa’s ook dikwijls moeilijk is om aan koekjes te weerstaan (zo lekker vers uit de oven), maak je er gewoon extra voor jezelf. Want op het werk moet er ook gepauzeerd worden 🙂

courgette-havermout koekjes1

courgette-havermout koekjes

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes

5 medjoul dadels

1 ei

1 banaan

3 eetlepels esdoornsiroop

200 g volkoren speltbloem

75 g havermout

1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

1 koffielepel gemberpoeder

3 eetlepels gesmolten kokosolie

3 eetlepels gehakte noten (optioneel)

1 theelepel bakpoeder

een snuifje zout

175 g geraspte courgette*

2 eetlepels zwarte chocoladedruppels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verwijder de pit en eventueel het harde topje bovenaan van de dadels. Mix in een keukenrobot.

Pel de banaan en breek in stukken. Voeg toe aan de dadels, samen met het ei en de esdoornsiroop. Mix opnieuw. Schraap de randen bij indien nodig.

Voeg de speltbloem, havermout, koek- en speculaaskruiden, gemberpoeder, kokosolie, bakpoeder, zout en gehakte noten toe en mix.

Voeg als laatste de courgette toe en mix opnieuw.

Roer de chocoladedruppels onder het beslag met een lepel of spatel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een hoge beker klaar met water en twee lepels.

Schep met een vochtige lepel een hoopje beslag en schuif dit met een andere vochtige lepel op de bakplaat. Vorm tot een rond hoopje. Herhaal tot je beslag op is.

Bak in de oven gedurende 15 minuten.

*De courgette kan geschild worden als je dat liever hebt, maar hoeft niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *