Courgette minicakejes

Courgette minicakejes

courgette koekjes

 

Behalve de lekkere chocoladesmaak zijn deze cakejes niet overdreven zoet. Persoonlijk vind ik dat niet erg, aangezien we in onze strijd tegen de kilo’s onze drang naar zoet willen verminderen. Als je het voor de kinderen toch nog een beetje zoeter wilt maken, kan je er altijd nog een scheutje esdoornsiroop of honing aan toevoegen.

Ingrediënten

30 g kokosbloesemsuiker

2 x 55 g havermout

95 g volkoren speltbloem

175 g geraspte courgette

40 g gesmolten kokosolie

1 ei

1 koffielepel vanille extract

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel bicarbonaat

1 theelepel kaneel

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel gemberpoeder

een snuifje zout

2 eetlepels chocoladedruppel

2 eetlepels gehakte noten (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Vermaal 55 g van de havermout tot meel. Dit hoeft niet, maar het geeft een beter resultaat.

Meng de gesmolten kokosolie, het ei en het vanille extract met een klopper. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en roer goed door.

Meng in een aparte kom al de havermout (gemalen en niet gemalen), de bloem, het bakpoeder, de bicarbonaat, het zout en de droge kruiden.

Voeg hierbij het eiermengsel en roer om. Het zal er heel erg droog uitzien, maar dat is niet erg. De courgette zal nog veel vocht lossen.

Voeg de courgette toe en meng tot een stevig beslag. Voeg ook de chocoladedruppels toe en roer ze onder het beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover kleine hoopjes van het beslag, iets kleiner dan een golfbal. Dit gaat het gemakkelijkst met twee eetlepels.

Bak 15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *