Courgettemuffins met blauwe bessen

We zouden per dag rond de 300 g groenten en fruit moeten eten. Deze muffins bevatten beiden, dus hiermee ben je al van ‘s ochtends vroeg goed bezig. Het moeilijkste aan deze muffins is waarschijnlijk het raspen van de citroen en, als je geen keukenrobot hebt, de courgette (en ze niet allemaal in één keer op te eten), maar verder zijn deze heerlijk malse gebakjes supergemakkelijk om te maken.

courgettemuffins met blauwe bessen
Lekker malse gebakjes

Ingrediënten voor 8 muffins

1 kleine courgette

200 g blauwe bessen

130 g havermout

70 g kokosbloesemsuiker

95 g Griekse yoghurt

een koffielepel kaneel

rasp van 1 onbehandelde of gewassen citroen

2 eieren

1 koffielepel vanille extract

een snuifje zout

een koffielepel bakpoeder

een mespunt bicarbonaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C°.

Maal de havermout fijn tot meel.

Rasp de courgette. Schillen kan, maar hoeft niet.

Meng het havermeel, de suiker, de yoghurt, de kaneel, de citroenrasp, eieren, vanille extract, zout, bakpoeder en bicarbonaat goed door elkaar.

Spatel er de geraspte courgette en de blauwe bessen door.

Verdeel over cupcakevormpjes. Siliconen vormpjes hoef je niet in te vetten.

Bak 25-30 minuten of tot een prikker er proper uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *