Kruidige courgettemuffins

Groenten in gebak, ik hou ervan. Ze maken het gebak lekker mals, en eender welke manier om meer groenten te eten is goed. Lekker als ontbijt, tussendoortje, dessert…

courgettemuffins1

Ingrediënten voor ongeveer 10 muffins

4 medjoul dadels

1 ei

2 eetlepels esdoornsiroop

100 ml melk

4 eetlepels olijfolie

1 koffielepel vanille extract

ongeveer 200 g courgette (1 kleine courgette), geraspt

215 g volkoren speltbloem

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel bicarbonaat

koek-en speculaaskruiden, kaneel, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat – elk 1 theelepel*

een snuifje zout

30 g havermout

een handjevol rozijnen (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C°.

Verwijder de pit en eventueel het harde topje bovenaan de dadels. Scheur in stukken en mix in de blender.

Voeg de natte ingrediënten toe (ei, esdoornsiroop, melk, olie, vanille extract) en mix opnieuw. Schraap de randen bij indien nodig. Voeg ook de geraspte courgette toe en mix opnieuw.

Voeg de droge ingrediënten toe (bloem, bakpoeder, bicarbonaat, kuirden, zout en havermout) en mix. Schraap de randen nog eens goed bij en mix nog een laatste keer.

Meng – indien gewenst – de rozijnen met een lepel onder het beslag.

Vul siliconen muffinvormpjes tot je beslag op is. Bak 20 minuten tot een prikker er proper uitkomt.

Deze muffins kan je tot 2 dagen bewaren in een afgesloten doosje, of invriezen.

*Als je al deze kruiden niet hebt of niet speciaal wil kopen, gebruik dan meer koek- en speculaaskruiden. Als je een bepaald soort kruid niet lust, bijvoorbeeld muskaatnoot, laat dat dan weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *