Dango

dango

Ingrediënten

100 g rijstmeel

150 g zijden tofoe

1 eetlepel aardappel- of maiszetmeel

1 eetlepel esdoornsiroop (of honing of agavesiroop)

1 koffielepel kaneel of koek- en speculaaskruiden

sesam- of arachide olie

Bereiding

Meng het rijstmeel met de tofoe tot een zacht deeg, samen met de esdoornsiroop en de kaneel of koekkruiden. De gebruikelijke manier om te testen of het deeg de juiste structuur heeft, is om een stukje tussen je duim en wijsvinger te nemen en erop te duwen. Als het aanvoelt als een oorlel is het goed.

Rol balletjes van het deeg, ongeveer de grote van een springbal.

Breng een grote pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Laat de deegballetjes er voorzichtig in vallen.

Wacht tot de balletjes boven komen drijven en laat nog 3 minuten doorkoken.

Haal met een schuimspaan de balletjes uit het water en laat afkoelen in een grote kom met koud water.

Haal uit het water en dep droog met keukenpapier. Je kan ze zo eten of nog even aanbakken in een lichtjes ingevette pan. Het lekkerst zijn ze als je ze even grilt in de oven. Dan zijn ze lekker zacht en smeuïg vanbinnen. Bestrijk ze met sesam- of arachide olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Hou ze in de gaten, onder de gril gaat het heel snel. Keer ze na een minuut of 3 om. Laat nog even kort verder grillen en haal ze uit de oven.

1 thought on “Dango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *