De voordelen van amandeldrink

Dronken jullie wel al eens amandeldrink? Het is een van de steeds groter wordende familie van plantaardige variaties op melk. Omdat het geen echte melk is, mag het ook niet verkocht worden als melk. Wat is het dan wel? Het is een mengsel van amandelen en water, fijn gemixt en gezeefd. Het blijft langer goed dan gewone melk, en is ook qua smaak zeker eens een leuke afwisseling. Een goede oplossing voor mensen die geen lactose kunnen verdragen, of ervoor kiezen om als veganist door het leven te gaan.

3 voordelen op een rijtje:

Een goede bron van gezonde vetten

En met ‘gezonde vetten’ bedoel ik dan meerbepaald: goed voor hart- en bloedvaten. Amandelen zijn hier rijk aan, en door ze te mixen met water en te zeven, komen deze goede vetten ook in de amandeldrink terecht. In amandeldrink zitten geen verzadigde vetten of slechte cholesterol. Wel bevat het een aantal gram polyonverzadigde en mono-onverzadigde vetten. Deze houden je bloeddruk onder controle en werken preventief tegen hartziektes.

Het zit boordevol antioxidanten

Ons lichaam heeft anitoxidanten nodig om vrije radicalen te bestrijden. En hoewel ons lichaam zelf sommige antioxidanten kan produceren, kunnen de meeste ook gevonden worden in plantaardige voedingsstoffen zoals vitamine A, C en E.
Amandelen zijn van nature een rijke bron van vitamine E. Een glas amandelmelk help je al aan 20 % van je dagelijkse behoefte ervan. Sommige soorten zijn hierbovenop nog eens verrijkt met vitamine E. Deze bevat ongeveer de helft van je dagelijkse behoefte. Gewone melk daarentegen, bevat er geen. Vitamine E is niet enkel een goede antioxidant, het is ook gunstig voor je botten, huid, hersenen en ogen, en het werkt ook nog preventief tegen kanker en hartziektes.

Het helpt je aan calcium

Als je geen zuivelproducten eet of drinkt, kan het moeilijk zijn om aan je dagelijkse behoefte calcium te komen. Hoewel amandeldrink op zich niet even rijk is aan calcium dan koemelk, zijn de versies die verrijkt zijn met calcium dat wel. Ook andere plantaardige variaties op melk zijn van bepaalde merken dikwijls verrijkt met calcium. Wissel dus zeker eens af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *