De voordelen van lookpoeder

Verse knoflook is lekker, maar geef toe, soms heb je gewoon geen tijd om te prutsen met knoflookteentjes. Of geen zin om voor de rest van de avond rond te lopen met handen die naar knoflook ruiken. Op zulke momenten brengt knoflookpoeder redding. Terwijl het tegelijkertijd toch een beetje aanvoelt als valsspelen, omdat je voor de gemakkelijke oplossing kiest.

Toch hoef je je daar helemaal niet schuldig over te voelen. Knoflookpoeder is geconcentreerder van smaak dan verse knoflook, waardoor het die hartige vijfde smaak ‘umami’ aan je gerecht toevoegt. Het kan ook beter tegen hoge temperaturen dan verse knoflook, en het heeft een betere textuur voor droge marinades.

Veel mensen vermijden het eten van look omdat je er een slechte adem van krijgt. Kan zijn, maar het is wel lekker. Bovendien biedt het heel wat voordelen op gebied van gezondheid. Zo krikt look je immuunsysteem op, helpt het tegen kanker en ontgift het je lichaam. En dat is nog maar een greep uit de heilzame eigenschappen van look.

lookpoeder1

Wat voedingsstoffen betreft, bevat lookpoeder vitamine B6, fosfor en mangaan. Hoewel verse knoflook nog meer voedingsstoffen bevat, is poeder een goed alternatief voor als het snel moet gaan. Hou er wel rekening mee dat, hoe langer knoflookpoeder in de kast blijft staan, hoe meer het van zijn goede eigenschappen verliest. Koop het dus niet in te grote hoeveelheden en probeer het in zoveel mogelijk gerechten te verwerken. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om verse popcorn of oven(groenten)frietjes op smaak te brengen. De poedertextuur is hiervoor handiger dan verse knoflook. Maar ook in pastasaus, soep of wokgerecht is knoflookpoeder heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *