Friszure citroen-veenbesbonbons

Deze lichtzure balletjes zijn zelfs zonder versiersels een leuk, verantwoord hapje bij een dessertenbuffet op een feestje, of gewoon alledaags als lekker tussendoortje voor jezelf. Je kan ze ook gebruiken als basis voor cakepops, voor als het extra feestelijk mag, of – zonder stokje – als praline. Je bent er natuurlijk vrij van om behalve zwarte chocolade ook melk- of witte chocolade te gebruiken, maar in zwarte chocolade zit het minste suiker.

citroen-veenbes balletjes

Ingrediënten voor 10-12 bonbons

110 g amandelmeel

30 g gesmolten kokosolie

20 g kokosmeel of geraspte kokos

2 eetlepels esdoorsiroop

2 koffielepels citroenrasp

2 eetlepels vers citroensap

1 theelepel vanille-extract

2 eetlepels gehakte gedroogde veenbessen

Voor cakepops/pralines

1 tablet zwarte chocolade (minstens 70 % cacao)

verschillende strooisels zoals gehakte hazelnoten, amandelschilfers, geraspte kokos…

stokjes

cake pops

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een kom tot een dik beslag. Zet minstens 20 min in de koelkast zodat de kokosolie weer kan uitharden.

Knijp hoopjes van het beslag en rol tot balletjes. Zet terug in de koelkast tot klaar voor gebruik.

Deze balletjes zijn op zich lekker, maar kan je ook gebruiken als basis voor cakepops of pralines. Smelt hiervoor de chocolade au bain marie. Steek de balletjes op een stokje en doop in de gesmolten chocolade, of wentel ze in de chocolade met een lepel. Bestrooi met je favoriete strooisel en laat afkoelen in de koelkast.

cake pop hot choc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *