Havermout-appelmoeskoekjes

havermout-appelmoeskoekjes

Enkel met havermout, appelmoes en enkele smaakmakers kan je al heel lekkere koekjes maken. Deze zijn echt super eenvoudig, en de rozijntjes zorgen voor de zoete smaak. Smullen zonder schuldgevoel, dat willen we toch allemaal? Ze zijn het lekkerst warm uit de oven, dan zijn de randjes nog knapperig. Afgekoeld worden ze zacht.

Havermout-appelmoeskoekjes

Ingrediënten voor 12 koekjes

50 g havermout

120 g ongezoete appelmoes

1 eetlepel rozijntjes

1 theelepel kaneel

1 theelepel gemberpoeder (optioneel)

1 theelepel vanille-extract (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maal de havermout fijn tot meel.

Meng het havermeel met de appelmoes. Het mag een vrij stevig beslag zijn, dus als het te dun is, voeg dan extra havermeel toe. Het moet dik genoeg zijn om er hoopjes van te kunnen vormen.

Voeg de rozijnen, kaneel en gember toe en roer goed door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierop het beslag in kleine hoopjes, ongeveer de hoeveelheid van een halve eetlepel. Dit gaat het gemakkelijkst met twee eetlepels. Bevochtig je vingers of de achterkant van een lepel en duw de hoopjes plat.

havermout-appelmoeskoekjes2

Bak 15 minuten.

havermout-appelmoeskoekjes3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *