Jack ‘o Lantern paprika

Met Halloween vinden velen het leuk om een pompoen uit te hollen en er een griezelig gezicht uit te snijden. Vroeger deed ik dat ook. De geur van pompoen deed me eraan denken dat het bijna herfstvakantie was. En een kaarsje in de pompoen laten branden, lekker gezellig. Dat was meteen ook zowat de enige festiviteit rond Halloween, toen.

Later begon ik het zonde te vinden dat die pompoen na verloop van tijd begon te rotten. Zonde voor de pompoen, maar ook voor al het werk dat erin gestoken was. Veel beter toch om je tijd te spenderen aan iets wat je achteraf lekker kan opeten?

Met deze gevulde paprika’s hou je je best eens bezig op een vrije dag in de herfstvakantie, of tijdens het weekend, want je hebt er wel wat geduld voor nodig. Maar het resultaat is toch schattig, niet? En nog lekker ook ^_^ Let er bij het kopen van de paprika’s wel op dat ze mooi rechtop kunnen blijven staan. En koop er misschien een paar extra, voor als het niet meteen lukt. De mislukte kan je als snack voor t.v. opeten.

Jack 'o Lantern paprika

Ingrediënten voor 4 personen

4 oranje paprika’s

300 g kippengehakt

1 ui

250 g champignons

2 teentjes look

75 g quinoa

1 klein blikje tomatenpuree (70 g)

spaghettikruiden

peper en zout

150 g geraspte kaas

olie om te bakken

Bereiding

Snijd voorzichtig de hoedjes van de paprika’s. Verwijder de pitjes en trek voorzichtig de zaadlijsten los. Snijd met een scherp mesje gezichtjes uit de paprika’s. Hetgeen je uitgesneden hebt, kan je verwerken in de vulling.

Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.

Pel de ui en hak in blokjes. Pel en pers de teentjes look. Maak de champignons schoon (niet spoelen) en snijd in stukjes.

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Verhit een likje olie in een kookpot. Fruit de ui glazig, samen met de knoflook en wat je uit de paprika’s hebt gesneden bij het maken van de gezichtjes. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg ook de champignons toe en laat mee aanstoven.

Giet de quinoa af en voeg toe aan het gehakt mengsel, samen met de tomatenpuree. Kruidt met peper, zout en spaghettikruiden.

Vet een ovenschaal lichtjes in of gebruik bakpapier. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en werk af met geraspte kaas. Leg de hoedjes ernaast, zodat de kaas kan smelten.

Bak 15 min in de oven. Zet de hoedjes er terug op en serveer eventueel met een salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *