Konjac noedels

Konjac noedels

konjac noedels

Dat we van teveel pasta dik worden wisten we al. Dat we pasta kunnen vervangen door groentenslierten wisten we ook al. Maar je hebt nu eenmaal niet altijd verse courgettes in huis, of je hebt gewoon geen tijd om ze door de spiraalsnijder te draaien. Een snelle, gemakkelijke en toch nog altijd gezonde oplossing hiervoor zijn konjac noedels. Dat is konjac met K-O-N-J-A-C, niet met C-O-G-N-A-C ;-).

Konjac noedels worden gewonnen uit de konjacwortel. Ze worden veel gegeten in het Oosten en zijn erg goed voor de lijn. De reden hiervoor is dat ze zeer weinig calorieën en koolhydraten bevatten en erg vezelrijk zijn. Ze bevatten ook een bepaald soort vezel dat probiotisch werkt en gunstig is voor je darmflora. Ze zwellen op in je maag, hetgeen je hongergevoel vermindert. Je hebt er m.a.w. niet veel van nodig. Het nadeel is dat ze behalve weinig calorieën en koolhydraten daarnaast ook nauwelijks andere voedingsstoffen bevatten. Eet ze dus altijd in combinatie met groenten en een vorm van proteïnen, zoals tofoe of een stukje kip. Voor moeilijke eters kun je ze altijd mengen onder gewone spaghetti of noedels, en heb je toch nog minder calorieën.

Konjac noedels zijn onder verschillende benamingen te vinden. In de Aziatische supermarkt vind je ze in de koeling onder de naam Shirataki noedels. Ik heb er ook al Shirataki ‘sheets’ gevonden. Sheet betekent vel, maar eigenlijk zijn het reepjes, dus je kan ze eten ter vervanging van tagliatelle. In de Action vind je ze onder de naam Zero noedels, pasta of rijst, en onder hun traditionele naam. In de Albert Heijn zijn ze van het merk Slendier, en in de Jumbo vind je ze als Slim pasta.

zero noedels

Omdat deze noedels en de rijst variant voorverpakt zijn, zijn ze een gemakkelijke oplossing voor als je zin hebt in pasta, maar geen tijd hebt om groentenslierten te maken. Bovendien zijn ze ongeopend erg lang houdbaar. Altijd goed om in je koelkast te hebben dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *