Mojito-havermoutrepen

De zomer vraagt om frisse smaken. Vandaar deze gebakken havermoutrepen – mojito-style 🙂

munt limoen

Deze repen hebben een compacte, vaste, iets vochtige structuur, maar zijn erg vullend door de havermout, de eitjes en de yoghurt. En net zoet genoeg door de dadels en de bananen. Voor deze repen gebruik ik een half plantje munt. De rest van het plantje kan je gebruiken om (spuit)water of thee op smaak te brengen. Het raspen van de limoenen vergt een beetje armkracht, maar voor de rest zijn deze repen een fluitje van een cent om te maken. Deze repen zijn prima in te vriezen, waardoor je altijd iets in huis hebt. Aan de slag dus, voor een snel ontbijt of een gezond tussendoortje!

havermoutrepen - mojitostyle

Ingrediënten

215 g havermout

5 medjoul dadels

2 rijpe bananen

340 g Griekse yoghurt

sap en rasp van 2 gewassen limoenen

½ plantje munt, enkel de blaadjes

2 eieren

2 eetlepels lijnzaad

1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maal de havermout fijn tot meel in een keukenrobot. Giet over in een kom.

Verwijder de pit en eventueel het harde topje bovenaan van de dadels. Scheur in stukken en maal fijn in de blender.

Voeg de bananen en de Griekse yoghurt toe en mix. Voeg daarna ook het havermeel, de eieren, sap en rasp van de limoenen, het lijnzaad en het bakpoeder toe. Mix opnieuw en schraap de randen bij indien nodig.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag erin. Bak 45-50 minuten in de oven tot een prikker er (zo goed als) proper uitkomt. Leg aluminiumfolie over de bovenkant als die te bruin begint te worden.

Laat afkoelen zodat de binnenkant nog wat kan opstijven. Snijd in gelijke plakken.

mojito-havermoutrepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *