Gevulde omelet ‘omuraisu’

 

Omuraisu

omuraisu

Omuraisu is een mooi voorbeeld van hoe het Westen de Japanse keuken heeft beïnvloedt. Het woord is een samentrekking van ‘omureto’ (omelet) en raisu (rijst). Op zich is het niet meer of niet minder dan een gevulde omelet, maar dan met Japanse smaken. Traditioneel word het gegeten met rijst, maar je dit ook vervangen door quinoa, zoals ik hier heb gedaan.

Ingrediënten voor 1 omuraisu

voor de vulling

3 eetlepel quinoa

1 kleine ui

2 lente uitjes

3 grote champignons

1 kleine kipfilet

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketchup

een snuifje cayennepeper (optioneel)

voor de omelet

2 eieren

een scheutje melk

peper en zout

Bereiding

Spoel de quinoa en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel ondertussen de ui en snijd in kleine blokjes. Was de lente uitjes en snijd in ringetjes. Maak de champignons schoon (niet wassen) en snijd in plakjes.

Bak de groenten in een kleine hoeveelheid vetstof op hoog vuur voor 5 minuten. Schuif naar de rand van je pan en verlaag je vuur naar middelhoog.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Dit maakt het nadien gemakkelijker om te eten. Bak ze rondom rond bruin en meng er de gebakken groenten onder. Blus met de sojasaus en ketchup. Als alles gemengd is, voeg de gare quinoa en eventueel een snuifje cayennepeper toe en meng.

Kluts voor de omelet de eitjes met peper en zout en een scheutje melk.

Neem je grootste pan en maak hierin een dunne omelet. Probeer de omelet niet te scheuren.

Schuif de omelet op een bord en verdeel hierover het groenten-kip-quinoa mengsel. Vouw de omelet mooi dicht over de vulling.

Garneer met ketchup. Lekker met misosoep en een rauwkostsalade.

omuraisu2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *