Lichte pastaschotel met tomaten-kaassaus van Sandra Bekkari

Een pastaschotel kan soms gewoon echt smaken, zeker als het kouder wordt buiten. Dankzij Sandra Bekkari hoeven we ons niet langer schuldig te voelen. Met haar kaassaus op basis van bloemkool maak je eender welke ovenschotel lekker smeuïg, terwijl het toch laag in vet en calorieën blijft. Met toevoeging van tomatenpuree wordt dit een lekkere tomaten-kaassaus. Ook volkoren pasta kan af en toe, en daar ben ik heel blij om. Pasta is mijn favoriete comfort food. Dus dank u, Sandra!

Ik heb in dit gerecht vegetarisch gehakt gebruikt. Dat kan je zo kopen in de winkel bij de vegetarische vervangproducten. Dit is niet alleen goed voor het milieu en het dierenwelzijn, het is ook nog eens laag in vet en calorieën. Heb je toch liever echt gehakt, hou het dan bij kippen- of kalkoengehakt. Dat is minder vet.

pastaschotel met tomaten-kaassaus1

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui

1 teentje knoflook

1 schaaltje vegetarisch gehakt

1 bloemkool

50 g + 50 g geraspte kaas

een scheut rijstdrink of andere (plantaardige) melk

140 g tomatenpuree

een snuifje peper en zout

1 theelepel nootmuskaat

1 koffielepel Italiaanse kruiden

1 koffielepel knoflookpoeder

1 koffielepel uienpoeder

250 g kleine volkoren pasta

10 kerstomaatjes

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Stoom gaar en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Pel en snipper de ui. Pel en pers het teentje knoflook. Verhit een likje olie in een kookpot en fruit de ui aan, samen met het teentje knoflook. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak mee. Kruid met peper en zout. Zet het vuur op laag en roer af en toe om.

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Mix de bloemkoolroosjes samen met 50 g geraspte kaas, een scheutje rijstdrink, de tomatenpuree, en de droge kruiden. Als de saus nog te dik is, voeg dan in kleine beetjes extra rijstdrink toe.

Meng de pasta met de gehaktbereiding en giet in een ovenschotel. Verdeel hierover de kaas-tomatensaus.

Halveer de kerstomaatjes en verdeel ze over de schotel. Werk af met de andere 50 g geraspte kaas.

Zet in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is, ongeveer 25-30 min.

1 thought on “Lichte pastaschotel met tomaten-kaassaus van Sandra Bekkari

  1. cialis Beantwoorden

    Hello there! I simply would like to give you a huge thumbs up
    for your great information you have here on this post. I’ll be
    returning to your blog for more soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *