Pittige wrap met kimchi en cottage cheese

Een tortillavel is erg geschikt om er heel wat lekkere dingen tussen te rollen. En hoewel men bij tortillavellen in eerste instantie aan de Mexicaanse keuken denkt, ben je er natuurlijk vrij van om te gebruiken waar je zelf zin in hebt. In Mexico zijn de vullingen vaak naar de pikante kant, maar Mexico is niet het enige land waar pikant wordt gegeten. Waarom zou je eens geen kimchi tussen je wrap draaien? Kimchi is het nationale bijgerecht van Korea, en heel erg gezond. In combinatie met wat groentjes, smaakmakers en cottage cheese – ook erg gezond – heb je in geen tijd een lekkere en verantwoorde maaltijd.

wrap kimchi

Ingrediënten voor 4 personen

4 meergranen tortillavellen

1 blikje kimchi (160 g)

200 g cottage cheese

1 eetlepel garam masala, of meer naar smaak

2 teentjes look

50 g verse spinazie

1 ui

1 tomaat

1 schaaltje tofoe- of quorngehakt

olie om te bakken

4 prikkertjes

Bereiding

Indien je houten prikkertjes gebruikt, laat ze weken in water.

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Pel de ui en snijd in fijne ringen. Trek de ringen uit elkaar. Snijd ook de tomaat in schijfjes. Halveer indien nodig. Spoel de spinazie. Snijd de kimchi in reepjes.

Pel en pers de look. Meng samen met de garam masala onder de cottage cheese.

Verhit een likje olie in een pan en bak het gehakt.

Verdeel de kimchi over de tortillavellen.

Verdeel hierover het gehakt, ui, tomaat en spinazie. Werk af met de cottage cheese. Vouw dicht en zet vast met een prikker. Leg in een lichtjes ingevette ovenschaal.

Bak 10 min in het midden van de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *