Pompoen-appelcake

Cake en gebak zal voor mij altijd een zoete zonde blijven. Daarom ben ik zo blij dat de website Chocolate Covered Katie bestaat, want daar heb ik dit receptje gevonden. Met ingrediënten als pompoen en appelmoes kan je deze cake bezwaarlijk een ‘zonde’ noemen. Hij bevat ook geen boter en eieren, en kan gemaakt worden met plantaardige melk, waardoor hij helemaal vegan is. Een mengeling van warme kruiden zoals o.a. kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel maken dit een heerlijk dessertje of tussendoortje voor tijdens de koude dagen. Gewoon lekker, en supergemakkelijk!

pompoen-appelcake

Ingrediënten

125 g ongezoete appelmoes

120 g pompoen- of zoete aardappelpuree

125 ml melk

50 ml olijfolie

1 koffielepel vanille extract

1 ½ eetlepel gewone of appelazijn

160 g volkoren speltmeel

65 g kokosbloesemsuiker

1 eetlepel kaneelpoeder

1 koffielepel gemberpoeder

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel gemalen kruidnagel

½ theelepel piment

een snuifje zout

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel bicarbonaat

een handjevol rozijnen (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C°.

Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een blender en mix. Schraap de randen bij indien nodig en mix opnieuw.

Voeg de rozijnen toe en schep in het beslag met een lepel.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het beslag erin. Bak 35 min in de oven, of tot een prikker er proper uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *