Pompoenpannenkoekjes

In de zomer hou ik van het geluid van slippers, grasmachines (in de verte) en hommels. In de herfst is het het geluid van kraaien die komen oppikken wat er achterblijft op de velden. Het geluid van kraaien betekent voor mij ‘najaar’, en dan krijg ik zin om aan de slag te gaan met courgette, maar vooral ook met pompoen (Halloween dat dichterbij komt ;-p). Het beslag voor deze pannenkoekjes is zo klaar, en de pannenkoekjes zelf kan je op voorhand maken en invriezen. Lekker gemakkelijk.

pompoenpannenkoekjes2

pompoenpannenkoekjes1

 

Ingrediënten voor ongeveer 8 pannenkoekjes

100 g notenpasta

120 g pompoenpuree

2 eieren

1 koffielepel koek- en speculaaskruiden

1 theelepel vanille extract

1 koffielepel honing

1 theelepel bakpoeder

olie om te bakken

serveersuggestie: 1 appel, rozijnen, honing en kaneel

Bereiding

Mix alle ingrediënten – behalve de olie en de ingrediënten voor de serveersuggestie – in een blender of met een staafmixer.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in stukjes. Schillen kan, maar hoeft niet. Zet opzij.

Verhit een likje olie in een kleine koekenpan. Dit gaat heel gemakkelijk met een bakkwastje.

Giet beslag in het midden van de pan tot ongeveer een cm van de randen. Draai de pan rond om het beslag te verdelen. Verlaag het vuur naar middenhoog.

Draai na een kleine minuut voorzichtig om. Laat nog een minuut bakken aan de andere kant, en draai opnieuw om. Herhaal dit tot beide kanten bruin genoeg zijn.

Werk op die manier je beslag op.

Warm in dezelfde pan de appel op, samen met een handje vol rozijnen, een snuifje kaneel en een scheutje honing. Serveer met de pannenkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *