Pompoentaart zonder bodem

Het is niet omdat Halloween voorbij is dat we niet meer van pompoenen mogen genieten. En het is niet omdat we hier geen Thanksgiving vieren, dat we niet van pompoentaart mogen genieten.

pompoentaartjes1
Overheerlijke individuele pompoentaartjes.

Als je nu rondneust op Amerikaanse websites, is het al Thanksgiving en pompoentaart wat de klok slaat. Want binnen enkele weken is het voor de Amerikanen zover, dan vieren ze Thanksgiving. Tot nu toe is dit nog niet overgewaaid naar hier, maar ook zonder Thanksgiving mogen ook wij smullen van pompoentaart.

pompoentaartjes2

Deze pompoentaart is zonder taartbodem, dus: minder calorieën, minder werk. Uiteraard kan je een recept opzoeken voor een verantwoorde taartbodem, met als basis bijvoorbeeld havermout of amandelmeel. Maar dit gaat gewoon zoveel sneller en is ook erg lekker. Je kan deze taart maken in een grote vorm en er porties uit scheppen, of individuele vormpjes gebruiken, dit presenteert mooier. Werk af met yoghurt. Met dunne yoghurt heb je het effect van een sausje, met dikke yoghurt dat van room.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de taart

45 g volkoren speltbloem

50 g kokosbloesemsuiker

1 koffielepel koek- en speculaaskruiden

1 eetlepel kaneel

1 koffielepel bakpoeder

een snuifje zout

425 g pompoenpuree

180 ml melk (naar keuze)

2 eetlepels olijfolie

1 ei

1 koffielepel vanille extract

Voor de yoghurt topping

150 g yoghurt (naar keuze)

2 eetlepels pompoenpuree

1 eetlepel ahornsiroop, of meer naar smaak

1 koffielepel vanille extract

1 koffielepel koek- en speculaaskruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C°.

Meng alle ingrediënten voor de taart in een blender of met een mixer.

Stort het beslag in een grote taartvorm of verdeel over kleine ramequins.

Bak in het midden van de oven, 30 min voor de ramequins, 35-40 min voor de grote vorm. Als een prikker er proper uit komt is het klaar.

Laat afkoelen en opstijven gedurende minstens 1 uur.

Meng alle ingrediënten voor de yoghurt topping.

Schep porties van de taart op een bordje indien je een grote hebt gemaakt. Warm indien gewenst nog even op in de microgolf.

Verdeel de yoghurt topping over de taartjes. Werk af met nog een snuifje koek- en speculaaskruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *