Pumpkin spiced latte

Ideaal voor als je een restje pompoenpuree over hebt: een pumpkin spiced latte. Heel erg populair in Amerika, waar je pompoenpuree gewoon kan kopen in blik. Aangezien het nu rond de periode van Thanksgiving is, is de pumkin spiced latte in een zekere Amerikaanse koffieketen misschien ook wel te koop. De extra suiker en calorieën moet je er dan wel bij nemen.

pumpkin spiced latte
Lekker verwarmend.

Terwijl dit nochtans heel erg gemakkelijk zelf te maken is. Door het zelf te maken, is het meteen een pak lichter en minder suikerrijk. Heerlijk op een koude herfst- of winterdag. Past goed bij pompoentaart.

Ingrediënten voor 1 kop

een bodempje sterke koffie

1 eetlepel pompoenpuree

1 koffielepel esdoornsiroop (of meer naar smaak)

een paar druppels vanille extract

1 koffielepel koek- en speculaaskruiden

amandeldrink

Bereiding

Maak de koffie in een grote koffiekop. Dit kan instantkoffie zijn, verse koffie, met een pad of capsule.

Voeg de pompoenpuree, esdoornsiroop, vanille extract en koek en speculaaskruiden toe. Roer om.

Vul aan met de amandeldrink. Verwarm 1,5 min in de microgolf en roer nogmaals om.

Gebruik eventueel een melkopschuimer voor een schuimlaagje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *