Romige tomatensaus zonder room

Dat tofoe gezond is, heb ik reeds in eerdere posts vermeld. En je kan er ook heel wat mee doen,
vooral als je zijden (zachte) tofoe gebruikt. Zo kan je het verwerken in cake, er dango van maken of
mixen tot een gezonde pudding. Maar soms heb je niet het hele pakje nodig. Wat doe je dan met de
rest? Invriezen gaat niet, dan verandert de structuur teveel. Wat ik dan graag doe, is het mixen onder
tomatensaus. Op die manier verkrijg je een romig resultaat, en de tofoe zorgt nog voor lekker veel
voedingswaarde. Gebruik de saus voor een lekkere spaghetti. Door courgetteslierten onder de
spaghetti te mengen en vegetarisch gehakt te gebruiken i.p.v. echt gehakt, maak je het ook nog eens
heel wat lichter. En nu de tofoe verwerkt is in een saus, kan je die wél invriezen.

Ingrediënten voor 4 personen
2 dikke courgettes
een half pakje volkoren spaghetti
1 brik of fles tomaten passata
2 schaaltjes vegetarisch gehakt
een half pakje zijden tofoe
1 koffielepel uienpoeder
1 koffielepel lookpoeder
1 koffielepel oregano
peper en zout
geraspte kaas
olie om te bakken




Bereiding
Schil de courgettes indien gewenst. De schil mag er ook aan blijven. Spoel in dit geval en wrijf
proper om de haartjes te verwijderen. Maak er slierten van met een spiraalsnijder.
Breng water aan de kook voor de spaghetti.
Mix de tofoe fijn samen met de passata met een staafmixer of in een blender.
Verhit een likje olie in een pan. Bak hierin het vegetarisch gehakt.
Voeg de tomaten-tofoesaus toe en kruidt met uienpoeder, lookpoeder, oregano, peper en zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens de laatste minuut de
courgetteslierten toe en laat even meekoken.
Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Courgette lost veel vocht. Serveer met de saus en geraspte kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *