Roze bloemkoolsoep

In maart zijn de bloemkool en prei nog in het seizoen, dus maak eens deze fleurige bloemkoolsoep. Om al uit te kijken naar de lente. Je maakt ze roze door er een klein scheutje rode bietensap aan toe te voegen. Doordat je er zo weinig van nodig hebt, proef je dit nauwelijks. Dit kan je overigens doen met eender welke witte soep, zoals witloofsoep of witte aspergesoep. Ik noem ze graag ‘prinsessensoep’. Voor grote en kleine prinsessen ^_~

roze bloemkoolsoep
Witte soep maak je gemakkelijk roze met rode bietensap.

De versieringen heb ik gemaakt uit mamenori. Dit zijn soepele velletjes op basis van soja en vind je bij Albert Heijn bij de producten om zelf sushi te maken. Je kan er, net als papier, eender welke vorm uit knippen. Sla dus aan het knutselen, of schakel de kids in. Als je geen mamenori vindt, kan je nog altijd op zoek gaan naar eetbare bloemen, zoals viooltjes, madeliefjes of bloesem van eetbare kruiden, zoals bieslook.

Ingrediënten

1 bloemkool

2 kleine uien of 1 grote

1 prei

2-3 teentjes look

2 blokjes groentenbouillon

witte peper

zout

nootmuskaat

een scheutje rode bietensap

water

een roze en groen vel mamenori*

Bereiding

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en snij in roosjes.

Was de prei grondig. Gebruik enkel het wit van de prei. Het groen kan je versnijden en invriezen voor een andere bereiding. Snij het wit van de prei in ringen.

Pel de look en snij grof.

Pel de ui en snij in stukken. Doe in een grote kookpot samen met de bloemkool, knoflook en prei. Zet net niet onder met water. Breng aan de kook en laat daarna pruttelen onder deksel op middenhoog vuur.

Verkruimel de blokjes bouillon boven de pot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Laat ongeveer een half uurtje pruttelen tot alle groenten gaar zijn.

Knip ondertussen bloemen en blaadjes uit de velletjes mamenori.

Mix de soep en voeg een klein scheutje rodebietensap toe. Roer goed om.

Serveer in borden en leg er voorzichtig de bloemen en blaadjes op.

 

*Te koop bij Albert Heijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *