Rustieke chocolate chip cookies

Zorg dat je niet te veel honger hebt als je deze maakt, want ze zijn overheerlijk als ze recht uit de oven komen. De kans dat er een aanzienlijk aantal meteen zouden sneuvelen, is dus groot.

chocolate chip cookies1

Pure chocolade bevat heel wat antioxidanten, en door het volkoren speltmeel en de noten zijn deze koekjes heerlijk voedzaam. Bovendien kan je ze, als je wil, helemaal vegan maken. Ideaal voor in de lunchbox van de kindjes of jezelf, of als tussendoortje.

chocolate chip cookies

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes

140 g volkoren speltmeel

1 koffielepel bakpoeder

1 theelepel bicarbonaat

2 eetlepels ongezoet cacaopoeder

1 koffielepel kaneel

een snuifje zout

8 eetlepels (plantaardige) melk

2 eetlepels esdoornsiroop

50 g kokosolie

1 eetlepel (plantaardige) boter

1 koffielepel vanille extract

80 g ongezoute en ongebrande noten naar keuze

80 g pure (vegan) chocolade

Bereiding

Hak de noten en de chocolade.

Doe het meel, bakpoeder, bicarbonaat, cacaopoeder, zout en kaneel samen in een kom.

Voeg de melk, vanille extract en esdoornsiroop toe en roer goed om.

Smelt de kokosolie en de boter. Voeg toe en roer. Voeg ook de noten en de chocoladestukjes toe en roer nogmaals.

Verwarm de oven voor op 175 C°. Laat in de tussentijd het beslag 10 min opstijven in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Knijp hoopjes van het beslag en rol tot bolletjes. Dit gaat het best met vochtige handen. Plaats de bolletjes iets uit elkaar op de bakplaat. Als het niet lukt om bolletjes te rollen, schep dan hoopjes op de bakplaat met een eetlepel.

Duw de bolletjes plat tot schijfjes. Doe dit met vochtige vingers of met de achterkant van een natte lepel.

Bak 15-20 min tot ze mooi krokant zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *