Sally’s soep uit ‘The Nightmare Before Christmas’

Toen ik klein was, werd Halloween hier in België nog niet echt gevierd. Wel werden er films getoond op t.v. in het thema, en een daarvan was ‘Nightmare Before Christmas’. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is dit wel degelijk een Halloweenfilm, over Jack, de koning van Halloweenland, die het beu is dat hij altijd geassocieerd wordt met angst. Daarom wil hij de rol van de Kerstman overnemen en geschenkjes uitdelen aan alle kinderen. Jammer genoeg loopt dit behoorlijk fout.

Jack Skellington wil voor een keer de rol van de Kerstman overnemen.

Een goeie film is natuurlijk niet compleet zonder liefdesverhaal. Sally is een lappenpop, gemaakt door Dr. Finkelstein, van wie ze het huis niet mag verlaten, want hij zou maar eens iets nodig moeten hebben. Ze is verliefd op Jack, en om bij hem te kunnen zijn, vergiftigt ze Dr. Finkelstein met soep waarin ze Dodelijke Nachtschade mengt.

Sally, de lappenpop.

Laten wij het maar gewoon bij (niet dodelijke) broccoli en spinazie houden ^_^. Deze soep is niet schadelijk, integendeel. Want tijdens Halloween is het al moeilijk genoeg om tussen al die snoeperijen iets gezonds te vinden. Serveer op Halloween dus deze soep, zodat iedereen klaar is voor een stevige Halloween wandeling. Voor de toast mag er voor een keer gespeeld worden met eten. Met een schaar lukt het het best om er een gezicht uit te knippen. Als je niet zo’n knutseltalent bent, kan je nog altijd plastic decoratie gebruiken, zoals vb. spinnetjes. Zelf heb ik die niet, want ik heb schrik van spinnen (ja, zelfs de plastic versie).

Sally's soep

Ingrediënten voor 4 personen

50 g linzen

1 broccoli

1 ui

200 g spinazie

2 teentjes look

1 blokje groentenbouillon

peper en zout

water

4 sneden volkoren brood

light zuivelspread naturel

plastic decoratie (optioneel)

Bereiding

Spoel de broccoli en snijd in roosjes. Versnijd ook de stronk.

Pel de ui en de knoflook. Snijd in stukken.

Doe de linzen, broccoli, ui en knoflook in een kookpot. Zet net niet onder met water en breng aan de kook.

Verlaag het vuur naar middenhoog en voeg de spinazie toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Plaats het deksel op de pan, maar laat een kiertje, zodat het niet overkookt. Laat 20 min sudderen.

Knip ondertussen een gezicht uit de sneden bruin brood. Een spookje kan ook. Rooster even in een broodrooster of oven. Bestrijk met de zuivelspread.

Mix de soep en kruid met peper en zout.

Verdeel de soep over borden en leg vlak voor het serveren de toast in het midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *