Sinaasappeltaart

Het recept voor deze taart komt uit de feesteditie van het Britse ‘Feel Good Food’, hetzelfde tijdschrift waar ik deze heerlijke spruitjesschotel uit heb. Deze taart vraagt een beetje voorbereidend werk, maar het resultaat is erg lekker. De suiker heb ik vervangen door dadels. Dadels blijven een vorm van suiker, maar er zitten meer vezels en voedingsstoffen in dan suiker. Dit receptje is ideaal voor op een druilerige vrije dag. Haal in de voormiddag je boodschappen in huis, en aan de slag. Tegen de avond heb je deze heerlijke taart op tafel.

sinaasappeltaart1

sinaasappeltaart
Een heerlijk taartje met sinaasappel, dadels en amandel.

Ingrediënten voor een taart van 23 cm

2 sinaasappels, ongeschild

6 eieren

250 g amandelmeel

250 g ontpitte medjoul dadels

1 koffielepel bakpoeder

Om te serveren

1 sinaasappel of enkele mandarijntjes

yoghurt

honing

Bereiding

Was de sinaasappels en zet ze in een kookpot onder in water. Laat ze gedurende 2 uur sudderen onder deksel. Voeg extra water toe indien nodig. Laat afkoelen. Dit gaat sneller als je ze in stukken snijdt. Verwijder de pitjes.

Laat de dadels 10 min weken in heet water.

Verwarm de oven voor op 160 C°.

Mix de dadels in een blender. Schraap de randen bij indien nodig en mix er de sinaasappels, in stukken, bij. Voeg ook de eieren, het amandelmeel en het bakpoeder toe, en mix opnieuw.

Bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier, of beboter en bebloem. Stort het beslag erin en bak 1 uur in de oven tot het bovenaan mooi bruin ziet en een prikker er proper uitkomt.

Laat afkoelen, ontvorm en serveer met schijfjes geschilde sinaasappel (of enkele partjes mandarijn), yoghurt en honing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *