Sporten is gezond

Sporten is goed voor lichaam en geest. Je onderhoudt er niet alleen je gewicht mee, maar het biedt ook voordelen voor je gemoedstoestand. Het is ideaal tegen stress, want door te sporten kan je heel wat frustraties kwijt. Je piekert ook minder; je moet je immers concentreren op waar je op dat moment mee bezig bent. Daarom is het goed om een sport te zoeken die je leuk vindt en kan volhouden. Een sport die je leuk vind, daar kan je jezelf helemaal in laten gaan.

De meest aangename manier van sporten is voor mij persoonlijk dansen. Het leukst is natuurlijk als je hier groepslessen in kan volgen. Dat heb ik vroeger nog gedaan. Het samenhorigheidsgevoel, de opzwepende muziek en de aansporingen van de leider/leidster zijn erg stimulerend. Je betaalt er ook voor, dus je voelt je verplicht om te gaan, nog een reden waarom je het zou blijven doen. Ik heb dit gedaan tot de fitness waar ik naartoe ging de boeken dicht deed. Daarna heb ik een tijdje niet meer gedanst. Want het nadeel aan zulke groepslessen, is ook dat ze tijdsgebonden zijn. Iets wat voor mij niet lukte. Meestal vinden zulke lessen ‘s avonds plaats, en dat past niet in mijn dagindeling.

dance off the inches
Leuke workout video’s op youtube.

Dan biedt het internet uitkomst. Op youtube zijn er verschillende filmpjes te vinden. Mijn favorieten zijn die van ‘Dance Off The Inches’. Ik heb ze gedownload op mijn computer, zodat ik zelfs niet afhankelijk ben van mijn internetverbinding (want je weet nooit dat die eens kan uitvallen). Ik heb een filmpje voor elke dag van de week, en nog een paar extra voor als ik eens wil afwisselen. Het is erg leuk om op die manier de week door te komen. Ik doe dit wanneer ik wil, en kan ook eens skippen wanneer ik wil. Gemakkelijk! Dat skippen gebeurt trouwens echt niet veel, enkel als ik ziek ben of écht geen tijd heb die dag. Al vier jaar doe ik dit, bijna elke dag. Sinds vorig jaar is daar nog een kleine hoeveelheid gewichtheffen bij gekomen. Ik sluit af met een kwartiertje yoga. Ik heb twee programma’s van 30 dagen die ik ook van youtube heb gehaald. Afhankelijk van de les van die dag kan dit best intens zijn, maar soms ook ontspannend. Heel aangenaam om hiermee mijn workout af te sluiten.

sporten

Dus ga eens rondneuzen op youtube. Als je zoekt op ‘Dance Off The Inches’, dan vindt je zeker enkele leuke workout video’s. Wat yoga betreft is Erin Motz mijn favoriet. Maak wat plaats vrij in je woonkamer of keuken en aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *