Thee jellies

Veel meer ‘guilt-free’ dan dit wordt het niet: thee met agar-agar. Oftewel, thee in vaste vorm. Perfect voor als je na een zware maaltijd (een barbecue, start van het weekend, ik zeg maar iets) toch nog iets wilt voor bij de t.v. ‘s avonds. Varieer met de thee die je gebruikt en garneer met vers fruit.

thee jellies1
geïnspireerd op de Japanse ‘anmitsu’

Inspiratie voor dit dessertje vond ik in het land met procentueel het minst aantal zwaarlijvige inwoners, je raadt het al: Japan. Daar wordt het zelfs gemaakt enkel met water en agar-agar. Populaire toppings in Japan zijn matcha-ijs, stroop en/of rode bonenpasta. Dat laatste is hier in de Aziatische supermarkt ook verkrijgbaar, maar is A: betrekkelijk duur en B: suikerrijk. Ik hou het dus liever bij fruit als topping.

thee jellies

Ingrediënten voor 2 porties

500 ml thee naar keuze

4 g agar-agar

kaneel en honing (optioneel)

vers fruit naar keuze

 

Bereiding

Breng de thee aan de kook in een steelpannetje. Voeg eventueel een beetje honing en kaneel toe voor extra smaak.

Voeg de agar-agar toe en roer gedurende een minuut goed door zodat alles opgelost is.

Laat afkoelen. Snijd in blokjes en schep in kommetjes.

Garneer met het fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *