Veenbessenkoekjes

Het is niet omdat Kerst al even achter ons ligt, dat we niet meer zouden mogen genieten van veenbessen. Samen met sinaasappel is dit een erg populaire en lekkere combinatie. Perfect voor in deze koekjes op basis van amandelmeel en havermout.

veenbessenkoekjes1

veenbessenkoekjes2

veenbessenkoekjes

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes

100 gram amandelmeel

zeste van een halve sinaasappel of een theelepel sinaasappelextract

50 gram havermout

1 eetlepel gesmolten kokosolie

1 ei

1 koffielepel kaneel

1 eetlepel esdoornsiroop

een snuifje zout

een handjevol gedroogde veenbessen, grof gehakt

Bereiding

Mix de havermout fijn tot meel.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een deeg.

Laat 10 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep hoopjes deeg uit de kom met een eetlepel en rol tot balletjes. Leg ze niet te dicht bij elkaar.

Duw de balletjes plat met de achterkant van een vochtige lepel.

Bak de koekjes 10-12 minuten tot de randen bruin beginnen kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *