Vegan gebakken citroenpudding

Bij het woord tofoe denk je misschien in de eerste plaats aan die witte sponzige blokken waar vooral heel weinig smaak in zit. Wat vaste tofoe betreft ben ik het daar tot nader order mee eens. Maar met zijden tofoe (de zachte), kan je verrassend lekkere dessertjes maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pudding uit de oven? Hij is niet alleen overheerlijk, maar je doet er je lichaam nog eens een plezier mee ook, want tofoe is een superfood. Dat word extra genieten.

citroenpudding

Ingrediënten voor 4 personen

2 pakjes zijden tofoe

4 eetlepels esdoornsiroop

1 eetlepel tahin

1 theelepel zout of 1 koffielepel miso

rasp en sap van een onbehandelde citroen

een paar druppels amandel extract

2 eetlepels plantaardige melk

2 eetlepels aardappel- of maiszetmeel

olie om in te vetten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175° C.

Mix alles in een blender of met een staafmixer. Proef of de balans zoet/zuur goed is. Voeg indien gewenst meer citroensap of siroop toe.

Vet vier ovenvaste schaaltjes lichtjes in met olie.

Verdeel het mengsel over de schaaltjes, of gebruik een grote ovenschaal of taartvorm.

Bak 15 – 20 min (30 min als je een grote schaal gebruikt), of tot de bovenkant begint te bruinen.

Serveer lauwwarm of koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *