Vegan kokos-banaankoekjes

Je vraagt je misschien af waarom ik zo vaak koekjes en cakejes maak. Heel simpel: ik eet heel graag koekjes en cakejes. En als dat gezond kan, heel graag! Als dat vegan kan, nog liever! 😀 En bij het woord ‘vegan’ denk je misschien, ‘Oh nee, daar ga ik heel wat speciale ingrediënten voor nodig hebben.’ Helemaal niet. Voor deze koekjes heb je slechts 3 ingrediënten en een blender nodig, en ze zijn echt supergemakkelijk om te maken. Door de natuurlijke suikers in de dadels en de banaan heb je geen extra suiker nodig, en smaken ze toch lekker zoet. Dat maakt deze koekjes heel geschikt voor kinderen, die – in tegenstelling tot volwassenen – nog niet de gewoonte hebben ontwikkeld om minder zoete dingen te eten. En ook de ouders hebben er zo heel soms wel eens behoefte aan om te zondigen ^_~

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes

8 grote dadels

90 g + 20 g geraspte kokos of kokosmeel

1 banaan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 C°.

Ontpit de dadels. Maal fijn in de blender, samen met de banaan.

Voeg 90 g kokos(meel) toe en mix. Schraap de randen bij indien nodig. Afhankelijk van de grootte en rijpheid van de banaan, kan het beslag natter of droger zijn. Het beslag moet vast genoeg zijn om er balletjes van te rollen. Als dit niet het geval is, voeg dan beetje bij beetje de 20 g extra kokos(meel) toe.

Schep hoopjes van het beslag met een eetlepel en rol tot balletjes. Leg ze iets uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de balletjes plat met vochtige vingers of de achterkant van een vochtige lepel.

Bak 10-15 min tot de randjes bruin beginnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *