Wolkenbroodjes

wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes zijn een goed alternatief voor boterhammen voor als je eens liever koolhydraten wilt overslaan. Bovendien is de cottage cheese rijk aan proteïnen. Je kan ze kruiden met peper en zout, eventueel wat Italiaanse kruiden voor hartige broodjes, of lichtjes zoeten met honing en kaneel voor broodjes met een zoet beleg. Zelf houd ik ze liever neutraal omdat ik nooit op voorhad weet waar ik zin in heb.

Wolkenbroodjes

Ingrediënten voor 6 sneetjes

3 eieren op kamertemperatuur*

100 g cottage cheese

½ koffielepel bakpoeder

eventuele smaakmakers naar keuze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Maak een kom vetvrij met een beetje azijn of citroensap. Splits de eieren, vang het eiwit op in de vetvrije kom. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt.

Meng de eigelen met de cottage cheese, het bakpoeder en je eventuele extra smaakmakers.

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Spatel voorzichtig onder de eigelen. Dit doe je best in twee keer.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet voor de zekerheid nog lichtjes in met olie. Gebakken ei kan heel erg plakken. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier en bak 20 minuten in de oven tot het mooi goudbruin is. Let bij het openen van de oven op voor hete stoom!

Laat iets afkoelen en draai voorzichtig om op een proper werkoppervlak of handdoek. Zo kan je het bakpapier er gemakkelijk aftrekken.

Verdeel in 6 gelijke rechthoeken. Dit gaat het best met een keukenschaar. Nu kan je ze beleggen zoals boterhammen.

Bewaren kan 1-2 dagen in een afgesloten doos in de koelkast, daarna in de diepvries.

*Om eiwit op te kloppen mogen je eieren gerust al aan de oude kant zijn (niet slecht natuurlijk). Bij oudere eieren is het eiwit lopender en blijft de lucht die je erin hebt geklopt beter zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *