Zoete aardappelcake van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari’s zoete aardappelcake is echt wel één van mijn favoriete receptjes. Niet in de eerste plaats omdat het gebak is, maar ook omdat zoete aardappel supergezond is. Ik eet het als ontbijt, lekker voedzaam en vullend. Zelf voeg ik er graag nog wat misopasta en verse gember aan toe, waardoor het nóg lekkerder en gezonder word 🙂

zoete aardappelcake sandra bekkari

Ingrediënten

200 g zoete aardappel

1 eetlepel chiazaad

3 + 2 eetlepels rijstdrink, apart

100 g cashewnoten

75 g volkoren speltbloem

2 tl bakpoeder

1 snuifje zout of een koffielepel lichte misopasta

1 eetlepel geraspte gember

2 eieren

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel honing

1 handvol pompoenpitten (of een mengeling)

Bereiding

Meng het chiazaad met de 3 eetlepels rijstdrink. Zet opzij.

Halveer de zoete aardappel. Grote snijd je best nog eens door. Stoom tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Laat de iets afkoelen tot je ze kan vastnemen.

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Nu de zoete aardappelen gaar zijn kan je de schil er heel gemakkelijk van aftrekken. Plet het vruchtvlees met een pureestamper.

Voeg hierbij de olijfolie en de 2 overige eetlepels rijstdrink, samen met het zout of de misopasta.

Voeg ook de eieren, de gewelde chiazaden en de honing toe en roer goed om met een garde.

Mix de cashewnoten zo fijn mogelijk. Mix ze ook niet te lang, anders komt de olie vrij en krijg je een pasta.

Meng het cashewmeel met het speltmeel en het bakpoeder.

Voeg je natte en droge ingrediënten samen en meng goed.

Verdeel de pitten over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm. Stort hierover het beslag uit.

Bak 30 minuten, of tot een prikker er proper uitkomt.

zoete aardappelcake sandra bekkari1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *