Zoete ontbijt-ovenschotel met quinoa

Is quinoa nog hip? Probeer het anders eens bij het ontbijt in deze heerlijke ovenschotel. Een ovenschotel ‘s morgens? Maar hij moet een uur in de oven! Geen paniek. Je kan dit heel gemakkelijk op voorhand maken. ‘s Ochtends een stukje op een bordje scheppen en opwarmen in de microgolf. Lekker met Griekse yoghurt.

zoete quinoa1
Eens een andere manier om quinoa te eten.

zoete quinoa

Ingrediënten voor 4 personen

60 g rauwe quinoa

1 koffielepel kaneel

1 theelepel nootmuskaat

½ theelepel gemalen kruidnagel

1 appel

2 eieren

480 ml melk

1 koffielepel vanille extract

4 eetlepels esdoornsiroop

een handjevol rozijnen

een handjevol ongezouten noten of 2 eetlepels amandelschilfers

kokosolie (of een andere neutraal smakende olie) om in te vetten

Griekse yoghurt en honing, agavesiroop of esdoornsiroop om te serveren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 C°.

Meng de quinoa met de specerijen en de rozijnen.

Halveer de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de ene helft in stukjes, de andere in schijfjes.

Klop de eieren los met de melk. Meng er het vanille extract en de esdoornsiroop onder.

Roer dit onder de quinoa, samen met de stukjes appel.

Giet dit mengsel in een lichtjes ingevette ovenschotel. Werk af met de schijfjes appel en de gehakte noten of amandelschilfers.

Bak een uur in de oven, of tot je geen vloeistof meer ziet.

Serveer indien gewenst met Griekse yoghurt, gezoet met een zoetstof naar keuze.

Tip: je kan hier indien gewenst nog andere specerijen aan toevoegen, zoals gemalen steranijs, kardemom of koek- en speculaaskruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *