Zoete ontbijtcrumble

zoete ontbijtcrumble

Zoete ontbijtcrumble

Een crumble hoeft niet vet te zijn. In deze crumble gebruik ik niets van vetstof, en hij zit vol fruit, zaden en pitten. Perfect als ontbijt in het weekend, of gewoon als je zin hebt in iets zoets! De cottage cheese en zuivelspread maken het lekker smeuïg. Zet het de dag ervoor klaar en bak ‘s ochtends 10 minuutjes in de oven. Al van ‘s morgens vroeg die gebakken geur in huis, dat ruikt toch naar het weekend, niet?

Ingrediënten voor 4 personen

450 g veenbessen-appelcompote (of ander fruit naar keuze)

8 eetlepels havermout

8 grote eetlepels cottage cheese

8 eetlepels magere plattekaas

3 eetlepels honing

3 eetlepels lijnzaad

3 eetlepels chiazaad

3 eetlepels hennepzaad

2 eetlepels pompoenpitten

2 eetlepels gojibessen

2 eetlepels moerbeien

3 koffielepels kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Doe het fruit in een ovenschaal.

Meng al de andere ingrediënten en verdeel over het fruit.

Zet 10 minuten in de oven, of tot de bovenkant krokant is.

zoete ontbijtcrumble 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *