Zoete ontbijtwrap met rode vruchten en banaan

Je hoeft tortillavellen niet te beperken tot hartige Mexicaanse maaltijden. Probeer het eens ‘s morgens met een zoet beleg in de plaats van een boterham. Ik ben dit beginnen doen toen het brood eens op was, maar we hadden wel nog tortillavellen. Dus dacht ik, waarom niet, en het resultaat was erg lekker!

zoete ontbijtwrap

Ingrediënten

1 meergranen tortillavel

2 eetlepels light roomkaas (type philadelphia)

1 eetlepel rode vruchtenpuree*

1 koffielepel honing

een snuifje kaneel

½ banaan

Bereiding

Meng de rode vruchtenpuree met de roomkaas, honing en kaneel.

Bestrijk het tortillavel met dit mengsel, maar hou ongeveer een centimeter vrij aan de rechtse kant.

Pel de banaan en snijd in schijfjes. Verdeel dit over de roomkaas. Leg het niet helemaal vol, anders kun je de tortilla niet meer oprollen.

Draai de rechtse kant naar je toe en rol op. Als je wil kan je dit nog even opwarmen in een voorverwarmde oven of tussen een contactgrill.

*Pureer rode vruchten (diepvries of vers als ze in het seizoen zijn) in een blender of met een staafmixer en duw indien gewenst door een zeef. Overschot hiervan is lekker door yoghurt of onder je havermout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *