Zuiderse Groententaart

Bij mooi weer hoort buiten eten. Gezellig in je eigen achtertuin, of ergens onderweg, tijdens een fietstochtje in het gras. Het maakt niet echt uit, zolang er maar lekker eten bij is. Met deze groententaart kan je alvast niet veel verkeerd doen. Lekker als onderdeel van het aperitief, bijgerecht of hartig hapje tussendoor.

zuiderse groententaart

Ingrediënten

voor de bodem

150 g volkoren (spelt)meel

30 ml olijfolie

2 eieren

een snuifje zout

1 koffielepel provencaalse kruiden

voor de vulling

75 g geraspte cheddar of andere pittige kaas

1 kleine courgette

125 g champignons

½ rode ui

½ zoete puntpaprika

1 kuipje light roomkaas met look en kruiden

2 eetlepels cottage cheese

4 eieren

enkele plakjes bacon of chorizo (naar smaak)

2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

olie om te bakken

slamix

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Meng de ingrediënten voor de bodem. Als het deeg te nat is, voeg dan nog wat extra bloem toe. Kneed tot een bal, rol uit en verdeel over een ingevette en bebloemde taartvorm.

Bak de bodem 10 min.

Snij de bacon of chorizo in stukjes en bak krokant in een pan zonder olie. Laat afkoelen.

Schil de courgette indien gewenst, of spoel en wrijf droog. Snij in kleine blokjes. Maak ook de ui, champignons (niet spoelen), en paprika proper en snij in kleine blokjes.

Stoof de groenten aan in een likje olie tot ze gaar zijn. Giet vrijgekomen vocht af.

Bestrooi de taartbodem met de geraspte kaas en verdeel er de groenten over, samen met de bacon of chorizo.

Mix de eieren samen met de cottage cheese glad. Mix hieronder de roomkaas. Verdeel dit mengsel over de taart. Werk af met de geraspte parmezaanse kaas.

Bak 30-35 min op 180 C°, of tot het in het midden vast is. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Laat even afkoelen en ga met een mes voorzichtig langs de rand. Serveer met een groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *